Belvoir Farm

Peverel Manners

Wie?

Belvoir Fruit Farms is een familiebedrijf en werd in 1984 opgericht door John en Mary Manners, later voortgezet door zoon Peverel Manners. Vanuit Bottesford op het platteland van Leicestershire in Engeland produceert Belvoir Fruit Farms vandaag de dag een breed assortiment van meer dan 40 bruisende frisdranken en siropen (ook wel Cordials genoemd) in verschillende smaken.

Het verhaal

Moeder Mary begon ooit met het produceren van Belvoir Farm’s inmiddels befaamde Vlierbloesem siroop (Elderflower Cordial), waarna het assortiment al gauw werd uitgebreid met andere smaakcombinaties van fruit dat op het land groeit. Wat Belvoir Fruit Farms zo uniek maakt, is dat ieder jaar de lokale bewoners vrijwillig meehelpen de vlierbloesems te plukken op het grondgebied van meer dan 90 hectare. 

De frisdranken en siropen zijn ‘gemaakt met de natuur’; dat is waar Belvoir Farm voor staat. De ingrediënten die worden gebruikt, zijn met zorg geselecteerd van het land. Zo blijven zij trouw aan de natuur en laten ze de ingrediënten zoals vers fruit, hand geplukte bloemen, verse sappen en verse specerijen, voor zichzelf spreken. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele methoden en er zijn geen kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur of zoetstoffen aan toegevoegd.

Belvoir Farm investeert op verschillende manieren in duurzaamheid op hun landerijen. Zo hebben zij in 2021 drie bijenkorven geplaatst waarvan de bijen hun lol op kunnen in de 28 hectare aan wilde bloemen die er omheen werden gepland.
Rond de boerderij zijn ook uilen boxen geplaatst, wat de uilen de kans geeft om te overleven in de winter. Ook andere vogels worden in de winter voorzien van voedsel, dat speciaal wordt geteeld op meer dan 62 hectare land. Ook hebben zij 60 hectare hakhoutwilg die elk jaar wordt geoogst voor het gebruik van biomassa en worden er ieder jaar bomen bij gepland. In 2019 werden er 2500 vlierbloesembomen bij gepland en sinds de oprichting in 1984 zijn er in totaal meer dan 10.000 bomen bij gepland. Zo hoopt Belvoir Farms terug te geven aan moeder aarde.

Het assortiment in onze winkel bestaat uit vijf verrassend lekkere Belvoir Farm Cordial smaken. Dit zijn Aardbei-Framboos, Organische Gember, Vlierbloesem, Vlierbloesem-Roos en Citroen-Munt. Deze laatste is vooral lekker als toevoeging in jouw verkoelende mojito. Wij kunnen je niet vertellen welke onze favoriet is, want ze zijn allemaal superlekker! Probeer het zelf! Als gezonde en verfrissende limonadesiroop, aangelengd met warm water voor jouw smaakvolle gember-thee, of schenk een beetje door jouw yoghurt of vla-flip!

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!