Blokzeep

Sofia Abramtsjoek en Jeroen van Rooij

Wie?

Sofia en Jeroen van Blokzeep vinden dat duurzame producten, en in dit geval specifiek duurzame cosmetica, een veel te kleine plek innemen in de markt.
Jaarlijks wordt er wereldwijd namelijk 135 ton plastic gebruikt voor alleen al flessen shampoo. Bovendien bestaat de inhoud van jouw fles shampoo voor gemiddeld 80% uit water(!) Daarom onderzochten Sofia en Jeroen hoe dat beter kan en creëerden zij duurzame oplossingen die beter zijn voor jouw lichaam en moeder aarde. Het doel van Blokzeep is dan ook een plasticvrije en natuurlijke badkamer.

Het verhaal

De producten van Blokzeep zijn geconcentreerde haarzeep producten in de vorm van een blok zeep. De eerder genoemde 80% water is hier uitgehaald en de plastic fles is verwijderd. Dat maakt deze bars een duurzaam alternatief omdat zelfs de verpakkingen van Blokzeep 100% milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn en geproduceerd worden zonder afval (zgn. Cradle to Cradle certificering). Een Blokzeep product staat gelijk aan 3 flessen shampoo. Je bespaart met een product van Blokzeep dus geld en ruimte in jouw badkamer. Maar vooral bespaar je per Blokzeep product zo’n 90 gram plastic dat niet meer in de zee terecht kan komen. Door de producten binnen de EU te produceren hoeven ze minder ver te reizen, waarmee zij hun uitstoot verlagen.

Jouw meest persoonlijke voordeel van het gebruik van Blokzeep producten is toch wel dat er geen schadelijke Palmolie, SLS en Parabenen in zitten. Verder is ieder stukje Blokzeep 100% Vegan omdat het gemaakt wordt van kokos of shea boter en oliën uit verschillende plantaardige producten zoals amandel, avocado, macadamia, kokosnoot en mango. Blokzeep producten zijn niet getest op dieren.

Alle opgedane kennis delen zij in de BlogZeep-afdeling van hun website Blokzeep.com. Zij hebben voor jou uitgezocht wat het antwoord is op de meest voorkomende vragen zoals: Welke soorten alcohol (die in verzorgingsproducten aanwezig zijn) zijn niet goed voor je en welke soorten alcohol werken juist hydraterend? Waarom is het beter om shampoo te gebruiken waar geen siliconen in zitten? Hoe zit het met microplastics in shampoo en wat is het wereldwijde effect op het milieu en jouw gezondheid?

Sofia en Jeroen streven naar transparantie. Daarom geven zij duidelijke informatie over alle ingrediënten die in de Blokzeep shampoobars, conditioner bars en deodoranten zitten. Ook hebben ze een handige wegwijzer ontworpen waarmee je eenvoudig de perfecte shampoobar voor jouw haartype kan uitkiezen!

Bij ons staan alle Blokzeep producten mooi voor je uitgestald en kun je de heerlijke geuren door het doosje heen ruiken en rustig jouw keuze maken. Wil je een leuke cadeau samenstellen van meerdere Blokzeep producten? Dan hebben wij mooie geschenkverpakkingen van Blokzeep voor je. Vooral handig als je het naar een vriend of vriendin wil opsturen, want de verpakking is zo ontworpen dat het gemakkelijk door de brievenbus gaat.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!