Brandplant

Gertjan Kruijk, Dirk Schnellen, Erik Gangelen

Wie?

Brandplant, de plantaardige distributeur voor de Benelux en merkeigenaar van vegan en biologische producten, is opgericht door Gertjan, Dirk en Erik. Zij zijn samen van mening dat het creëren van distributie hard werk is. Zeker voor kleine makers van gezonde en duurzame vegan producten. Zij kennen de plantaardige markt in de Benelux inmiddels op hun duimpje en kunnen vele rollen op zich nemen.

Het verhaal

Hiervoor zijn zij onlangs een partnership aangegaan met twee internationale investeerders in vegan producten: Veg Capital en Kale United. Door de huidige merken uit ieders portfolio op te nemen in het eigen aanbod, versnellen zij het introduceren van de plantaardige producten voor consumenten in Nederland, België en Luxemburg (Brandplant), het Verenigd Koninkrijk (Veg Capital) en Scandinavië (Kale United).

Een deel van de investering zullen de drie heren van Brandplant investeren in nieuwe innovatieve producten van de eigen vegan, biologische merken Upside en Pianta.

De Upside worsten zijn gemaakt voor in de wildernis en bevatten ingrediënten zoals seitan en lupine. Dit zijn biologische ingrediënten uit West-Duitsland, die een korte keten doorlopen. De verpakking van de worsten is recyclebaar, maar nog niet perfect. De heren werken hard om ook hiermee de impact op ons milieu te verlagen.

Om de wildernis een handje te helpen planten de heren elke maand 40 bomen in Nederland en Madagaskar, waarbij zij samenwerken met Trees For All. In Nederland kunnen dat nieuwe bossen zijn op voormalige landbouwgronden of herstel van zieke bossen en zij kiezen zo veel mogelijk voor verschillende inheemse boomsoorten. Deze diversiteit is belangrijk voor een gezond en klimaatbestendig bos.

De Upside worsten komen in vijf verschillende smaken. Drie ervan vind je terug bij ons in de koeling: Roasted Veggies (een stevige worst met een lekkere geroosterde groente smaak), Red Herbs (een licht pittige worst met de smaak van gedroogde tomaat) en de Frik’n Longs (een mix van saucijs en bratwurst qua smaak).

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!