Brandt&Levie

Jiri Brandt, Samuel Levie & Geert van Wersch

Wie?

Brandt&Levie is in 2011 opgericht door Jiri Brandt, Samuel Levie en Geert van Wersch. Zij groeiden samen op in Amsterdam en werkten ooit samen in de keuken van een Amsterdams restaurant. Zij zagen ondertussen dat veel worst gemaakt wordt van varkens die een slecht leven hebben gehad. Hierdoor raakten zij geïnspireerd om een eigen worstmakerij in Nederland te beginnen, waarmee ze konden laten zien dat het ook anders kan. Worst van goede kwaliteit vlees. En hier zorgt een goed varkensleven voor.

Het verhaal

Samen maakten zij een reis die leidde via Corsica naar verschillende plaatsen in Italië. Tijdens deze reis liepen zij mee met varkensboeren die hun varkens in het wild houden. Ze leerden verschillende technieken voor het maken van worst van de beste slagers in Italië.  Eenmaal thuis gingen zij zelf aan de slag en rolde uit een lange testfase de basis van het Brandt & Levie merk. Acht smaken droge worst. Waarna al snel meer producten en andere samenwerkingen volgden.

Voor de heren is het heel belangrijk dat hun worst gemaakt wordt van duurzaam gehouden Nederlandse varkens. Dit zijn hun eigen varkens, die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem. Het verschil hierin zie je aan een Gold Label (eigen varkens) of een Pink Label (biologische varkens) op de worsten. Alle boerderijen voldoen aan de hoogste standaard voor dierenwelzijn. De eigen varkens van Brandt&Levie genieten zelfs van nog meer vrijheid en ruimte dan in de biologische richtlijnen noodzakelijk is. De eigen varkens van Brandt&Levie genieten van 70m2 ruimte per varken, terwijl de eis voor de  biologische  varkens, 1m2 per varken is. Ook houden de heren zich bezig met andere initiatieven, zoals het bij planten van bomen zodat de varkens meer schaduwrijke gebieden hebben en de biodiversiteit van het land verbeterd.

Iedere worst van Brandt&Levie is met de hand gemaakt van het beste varken. Naar eigen recept, in spannende smaakcombinaties en met verrassende ingrediënten. Van (samenwerking)initiatieven getuigen worsten zoals de BOCCA Koffie worst (2021 – een chorizo met zoete paprika, waarbij in de smaak de BOCCA-koffie bonen dansen met gemalen Aleppo en Sansho pepers en piment) en de Brandt&Levie-Remeker worst (2022 – met Remeker kaas van de biologische Jerseykoeien). Beiden dragen het Gold Label in het assortiment.

Het gehele varken zie je terug in het assortiment van Brandt&Levie. Er gaat van het varken niets verloren.

Ook al is jouw borrelplank niet helemaal Vegan, hij is in ieder geval goudeerlijk.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!