Celest Oil

Puck van der Land en haar familie

Wie?

Celest Oil is het familiebedrijf van Puck van der Land. Met veel passie en liefde produceren zij premium kwaliteit koudgeperste olijfolie van hun eigen olijfgaarden in de Albaida valei in de regio Valencia in Spanje. Puur natuur en zonder gifstoffen is het kenmerk van Celest Oil. En daar zijn ze met recht trots op!

Het verhaal

In de Spaanse olijfgaarden komen drie verschillende rassen bomen voor. Arbequinas, Gordal en Blanqueta’s. Alle drie van uitstekende kwaliteit die door de gebruikte samenstelling van Celest Oil een mooie en volle geur en smaak met een beetje scherpte aan de achterkant geeft.

Van pluk tot perserij, alles gebeurt binnen 24 uur en binnen een straal van 7 kilometer van de olijfgaarden waar de olijven zijn geplukt. Op deze korte afstand staat namelijk de perserij waar Celest Oil sinds 2013 mee samen werkt in Adzaneta d’Albaida. Ook dit is een familiebedrijf, bestaande uit een vader met vier zonen. Het belangrijkste aspect van deze perserij is dat de olie in eigen opvangvaten kan worden verkregen. De directe koppeling van persmachine naar opvangvat maakt het onmogelijk om de olijfolie aan te lengen met andere olie van mindere kwaliteit. Ook vinden ze het bij Celest Oil heel belangrijk dat het ‘olijvenafval’ niet nogmaals gebruikt voor een tweede persing. Dit maakt de olie gegarandeerd van premium kwaliteit.

De olie wordt niet gefilterd maar gaat rechtstreeks vanuit de persmachine in de flessen of vaten. Hierdoor blijven geuren, smaken en vitamines behouden en dit is terug te zien in het ‘sediment’ wat de olie in eerste instantie troebel maakt en in de fles aanwezig blijft.
Daarom is het laten rusten van de olie gedurende 6 tot 8 weken na het bottelen een belangrijke laatste stap van het productieproces. Tijdens deze rustperiode zakt dit sediment naar de bodem van de fles en wordt de olijfolie kristalhelder.

Deze koudgeperste olijfolie is dus van uitsluitend eerste persing. Jouw pastasauzen, salades, vinaigrettes, tapenade of koude sauzen krijgen een extra rijke dimensie. Je kan er ook in bakken en braden. In onze schappen vind je deze mooie olie in verschillende formaten terug of in prachtige geschenkverpakking om cadeau te doen.

 

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!