De buytenhof

Familie van den hoek

Wie?

Gelegen in Rhoon, dichtbij Rotterdam is de Buytenhof een plek waar je het boerenleven ontdekt, proeft en ervaart. Op de Buytenhof wordt al vier generaties lang, sinds 1896, door familie van den Hoek geboerd. De boerderij is sinds 2004 omgevormd tot de sociale en multifunctionele landsbouwonderneming die het vandaag de dag is. Sindsdien is de missie om mensen gastvrij te ontvangen en ze te laten genieten van al het moois van het land. Zo biedt de Buytenhof dagbesteding aan volwassenen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Aan deze missie werken veel vrijwilligers mee. Hierdoor viel de Buytenhof met de boerderij tweemaal in de prijzen voor ‘Meest maatschappelijke uitje’ en ‘Meest toonaangevend multifunctioneel agrarisch bedrijf van Nederland’!
 

Het verhaal

In de pluktuin van de Buytenhof is het elk seizoen anders en is er altijd wat te beleven. Zoals het plukken van fruit, bloemen of een wandeling door de modder of bloesem. Vooral voor kinderen is dit een leuke en leerzame activiteit. 

In de theeschenkerij ‘De smaak van Buyten’ kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken met taart of genieten van een boeren high tea. De Buytenhof werkt met pure producten van de boerderij. En dat proef je. De gerechten wisselen met de seizoenen mee en de heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Ook de zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening.

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op het terras van de Buytenhof. Aan het terras ligt een afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt.

In de boerderijwinkel vind je de pure, verse en lokale producten terug, wisselend per seizoen. De Buytenhof streeft naar zo min mogelijk voedselkilometers. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams & chutneys komen daarom zoveel mogelijk van eigen land. Bij voorkeur met een mooi maatschappelijk verhaal.

De appel-, (appel-/) peer- en bietensappen zonder toevoegingen zijn inmiddels een favoriet bij velen. Zo ook de honing van imker Aart van Bokkem, die met veel liefde de 19 bijenvolken verzorgt die op het land van de Buytenhof leven. De pure honing smaakt iedere oogst weer anders. Dit heeft te maken met het verschil in de bloemen die ieder jaar bloeien. Een bezoekje aan de Buytenhof is wat ons betreft zeker de moeite waard! Blijf je liever dichter bij huis, dan zijn de overheerlijke sappen, maar ook de stoofpeertjes en de honing van de Buytenhof, in onze schappen terug te vinden.  

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!