de kaasmeesters

Corné van Leeuwen en Paul Oosthoek

Wie?

Corné van Leeuwen en collega melkveehouder Paul Oosthoek noemen zichzelf de nieuwste generatie gepassioneerde boeren, die met hun melk uit Midden-Delfland op ambachtelijke wijze de lekkerste kaas maken. Sinds 2020 sloegen zij samen hun handen ineen om Midden-Delfland verder op de kaart te zetten door overheerlijke lokale kaas te produceren. De kaas wordt gemaakt zonder toevoeging van e-nummers en versnellende rijpers. Dat is wat deze kaas zo uniek maakt.


Het verhaal

Zij worden in deze missie gesteund door Groenfonds Midden-Delfland. Corné zelf is tevens bestuurlijk actief bij LTO Delflands Groen en hij is voorzitter van coöperatie Delflandse Vleesmeesters.
Deze laatste is een club jonge boeren die samenwerken aan het verwaarden van melkkoeienvlees. Zo zorgen ze er samen voor dat het Midden-Delflandse landschap open, groen en authentiek blijft, met weidevogels en andere dieren.

Corné van Leeuwen (32) heeft 60 melkkoeien, 30 stuks jongvee en Paul heeft 120 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Door beide stromen melk van hun vee te combineren en gebruik te maken van een groter traditioneel kaaswiel, smaakt deze kaas voller en smeuïger.

“Als je een fles boerenmelk of boerenyoghurt uit Midden-Delfland koopt, dan investeer je in de kringloopboeren van Midden-Delfland en daarmee in rust en ruimte. Zo kun jij (blijven) wandelen, fietsen, vogel spotten en schaatsen in het weidse polderlandschap tussen Den Haag en Rotterdam” aldus wethouder Hilbert Bredemeijer van Den Haag in een interview met Groenfonds Midden-Delfland.

Het bedrijf van Corné is volledig energieneutraal, dankzij energieopwekking met zonnepanelen. Op het dak van zijn stal liggen 256 zonnepanelen waarmee hij 65000kWh aan stroom per jaar opwekt!

Kom zelf eens proeven in onze winkel! Jong, jong belegen, belegen en inmiddels ook oude kaas; “de lekkerste kaas wordt altijd lokaal gemaakt” aldus Corné en Paul.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!