Giraffe Coffee

Maarten van der Jagt & Mark Jordaan

Wie?

Giraffe Coffee Roasters is opgericht door Maarten van der Jagt en Mark Jordaan. Maarten van der Jagt schreef voorheen voor De Gouden Pollepel. Ook is hij hoofdredacteur van het magazine KTC (Koffie thee cacao). Mark Jordaan was in 2012 nog tweede in de Nederlandse baristakampioenschappen en gaf voorheen les in koffiebranden. Samen importeren zij nu specialty koffie, die zij inkopen bij single origin boeren in het buitenland. Vervolgens branden ze deze koffie zelf in hun eigen branderij aan de Hoogstraat in Rotterdam.
 

Het verhaal

De missie van Giraffe Coffee Roasters is: goede en lekkere koffie selecteren, branden en bij mensen in hun kopje krijgen. Koffie waarvan de smaken zo interessant zijn, dat je geen koffie drinkt, maar proeft. Goede koffie begint volgens hen met goede ‘groene koffie’. Dat wil onder andere zeggen een transparante keten, met prioriteit voor traceerbaarheid, kwaliteit en eerlijke prijzen die de boeren een toekomst geeft. Want achter elke koffie schuilt een mooi verhaal van een gedreven boer.  

Het assortiment van Giraffe Coffee Roasters bestaat naast de single origins, uit vier verschillende blends. Een blend is een samenvoeging van twee of meerdere soorten koffiebonen, die elkaar qua smaak aanvullen. De Organic Blend is een mooie zoete koffie, gemaakt van 100% biologische koffiebonen. De Original Blend, frisse blend met veel gelaagdheid aan smaken. De Latin America Blend, die, als je hem met melk drinkt, smaakt als een echte candybar. Of de Pacific Blend, de meest krachtige blend van het stel, met een kruidige afdronk.

De smaken verschillen door de verschillende verwerkingsprocessen die de koffiebessen ondergaan. Natural, washed, honey processed; op hun website leggen zij in hun blog duidelijk uit wat deze processen inhouden en hoe deze de smaak beïnvloed.

De branderij aan de Hoogstraat is overigens ook een Coffee Bar, waar je de verschillende blends of  single origins kan gaan proeven, voordat je jouw keuze maakt uit onze schappen. Mocht je geïnspireerd raken om zelf koffie expert te worden, dan biedt de Coffee Academy aan de Weegbreestraat de mogelijkheid tot het volgen van workshops en barista’s SCA trainingen in meerdere programma’s en levels.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!