Hoeve Biesland

Jan & Mieke Duijndam & Tim van Bregt

Wie?

Dit zijn Jan en Mieke Duijndam en Tim van Bregt. Samen runnen zij Hoeve Biesland in Delfgauw. Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij dat al sinds 1910 bestaat. Het bedrijf is altijd al in de familie Duijndam geweest. Jan is op dit moment de derde generatie die op het land boert.

Geschiedenis

Wat zo mooi is aan Hoeve Biesland is dat zij voor hun eigen energievoorziening zorgen. Daarnaast hergebruiken zij zo veel mogelijk van het afval dat zij produceren. De mest die de koeien voortbrengen wordt aan nabijgelegen boeren verkocht om op die manier zo veel mogelijk kringlopen te sluiten.

Binnen de bedrijfsvoering van Hoeve Biesland wordt de boerderij ook als zorgboerderij gebruikt. Zo komen natuur, zorg en recreatie op een creatieve en productieve manier samen. Maar ook vormt Hoeve Biesland een echte rustgevende plek, midden in de Randstad! Het bewuster maken van bewoners uit de regio is een belangrijke missie-statement van Hoeve Biesland. Niet alleen door de verschillende biologische producten met het Demeter-label te verkopen, maar ook door het organiseren van verschillende activiteiten in en rond de boerderij.

De flora en fauna in het grasland rond de boerderij heeft zo haar eigen activiteiten. De planten, insecten en weidevogels werken samen aan de biodiversiteit van de grond. De koeien die hier op grazen worden ook wel ‘Fleckvieh’ koeien genoemd. Zij eten een mix van gras en kruiden en geven de heerlijke rauwe melk aan de boerderij. Na een goed leven te hebben gehad worden dezelfde koeien klaar gemaakt voor de slacht. Dit gebeurt op de meest diervriendelijke manier en een nieuwe koe wordt pas geslacht nadat vrijwel al het vlees van de vorige koe verkocht is. Daarom vind je dit overheerlijke malse vlees bij ons terug in de diepvries.

Denk aan heerlijke gekruide gehakt soorten (rund en half-om-half), maar ook kruidige worstjes met citroen erin. Superlekker en verrassend van smaak, maar vooral de malsheid van het vlees is niet te vergelijken met het vlees uit de supermarkt. Probeer het zelf en laat ons vooral weten wat jij het lekkerste stukje vlees vindt! 

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!