Lightship

Wouter Bijl

Wie?

Lightship cider is het eigen cidermerk van Wouter Bijl. Dat maakt Wouter één van de weinige (5) serieuze cider makers in Nederland. De productnaam is een knipoog naar zijn maritiem technische achtergrond, waarvoor hij afstudeerde aan de TU in Delft. Onder de naam CiderCider importeert en verkoopt Wouter al sinds 2009 ciders en heeft daarmee het breedste assortiment ciders van Nederland. Misschien heb je zijn ciderwinkel al eens gespot in de Fenix Food Factory. In het voorjaar van 2022 zal Wouter de eerste ciderbar van Nederland openen in de mooie Hofbogen van onze stad.

Geschiedenis

Die staan mooi symbool voor de brug die Wouter wil slaan tussen de stad en het platteland. Zo support Wouter de oude boomgaarden van hoogstambomen met oude appelrassen in Rhoon door het helpen planten van nieuwe hoogstambomen. Deze boomgaarden vormen de natuurlijke omgeving van veel wilde dieren en planten. Daarnaast helpen ze mee de aarde af te koelen en verhogen ze de biodiversiteit.

Te klein, te groot, te rijp of vreemd van vorm; Wouter gebruikt juist deze afgekeurde vruchten om er heerlijke circulaire cider, poiré (cider gemaakt van peer) en pet-nats van te maken. Deze laatste wijkt af door het fermentatieproces wat in de fles nog door gaat en waardoor deze natuurwijn haar bubbels krijgt. Hierbij schroomt hij niet te experimenteren met nieuwe smaken. Daar getuigt zijn Lightship cider ‘Madame’s Passion’ van, met haar pittige Madame Jeanette peper in combinatie met de bloemige zoetheid van de passievrucht en de frisheid van de appel. Heb je die al geprobeerd? 

Je kan in de toekomst dus zeker meer nieuwe experimentele en bijzondere smaken in kleine oplage verwachten!

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!