Max&Bien

Maxine Agyeman en Jobien Groen

MaxBien-wielen-3-Fotocredit-MaxBien-986x1024

Wie?

Maxine Agyeman (voorheen chef) en Jobien Groen (voorheen wetenschappelijk voedings- en gezondheidsonderzoekster) richtten in 2018 samen Max&Bien op. Beiden enorm  gek op kaas als de , zochten zij naar een plantaardige vervanging die zo veel mogelijk op onze oude vertrouwde kaas lijkt. Waarom? Om ons te inspireren meer plantaardig te eten.

Geschiedenis

Maxine en Jobien zijn zich bewust van de schadelijke effecten van intensieve veeteelt op het milieu, waarbij dieren vaak ook te lijden hebben. Gemiddeld eten wij op jaarbasis zo’n 20 kg kaas per persoon, wat Nederland op de 10eplaats zet van de top kaas etende landen in Europa. Wat nu als we af en toe eens voor een plantaardig stukje kaas kiezen in plaats van de oude vertrouwde dierlijke optie? Kunnen we dan hap voor hap samen een meer plantaardige toekomst te creëren?

Maxine en Jobien startten met hun Vegan kaaswieltjes, traditioneel voorzien van een petrolium wax laag, een ware revolutie. Zeker voor een land als Nederland waar kaas diepgeworteld zit in onze geschiedenis en cultuur en waarvan de handel terug te traceren is tot 1365!

Daarom creëren zij smaakvolle plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel. Hiervoor passen ze oude traditionele technieken toe op ingrediënten zoals noten, haver en tarwe. Een deel van deze ingrediënten wordt gefermenteerd en er wordt gewerkt met Peneciline Roqueforti, de schimmelsoort die we gewend zijn van blauwschimmelkazen zoals Roquefort, Danish Blue en Stilton. Op deze manier is het Max&Bien gelukt zo dicht mogelijk bij die heerlijke kaassmaak en textuur te blijven die jij gewend bent.

In het assortiment van Max&Bien vind je kaaswielen terug in de smaken Zacht&Ziltig, Komijn, Mosterd en Truffel. De 150gr versie hiervan vind je in onze koeling terug, maar voor grootgebruikers zijn er ook kaaswielen van 1,2 kg.
Ook de saladeblokjes van Max&Bien zijn een perfecte vervanger voor jouw huidige blokjes feta kaas in een salade. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken Mediteraans, Chili en Naturel.

Max&Bien wonnen in 2020 met hun Blauwaderkaas de publieksprijs Vegan Cheese Award! Je kan er dus vanuit gaan dat hun kazen zijn goedgekeurd door jouw traditionele kaas liefhebbende landgenoten. Ook hebben zij een kaasfondue ontwikkeld die niet van echt te onderscheiden is!

Probeer het zelf of verras jouw Vegan vrienden met een lekker plantaardig kaasplankje!

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!