Mosterd&meer

Herma Lagendijk en Peter van der Gaag

Wie?

Herma Lagendijk en haar partner Peter van der Gaag openden in 2017 voor het eerst hun winkel Mosterd&Meer in het winkelcentrum van Goudswaard. Herma is vanuit haar achtergrond erg bekend met zaaien, oogsten en verwerken. Zij experimenteert al jaren volop met het lokaal inzaaien en oogsten van mosterdzaad. Toch zijn het vooral de lokale kruiden en bloemen die de mosterd zo bijzonder doen smaken. Deze kweekt zij samen met haar man Peter in een van hun twee moestuinen.

Geschiedenis

De tweede moestuin is bestemd voor Herma’s experimenten:

“De mosterd die ik maak, komt niet zomaar in een potje. Voor elke nieuw bedachte soort mosterd is er een ander recept, een ander procedé en worden een aantal proefjes gemaakt. Alles hangt af van de keuze van het mosterdzaad; geel of bruin, heel of gemalen, geweekt in azijn, bier of bijvoorbeeld vruchtensap, grof of fijn. Dan volgt het toevoegen van specerijen, de juiste temperatuur, de volgorde van verwerking, het rijpen en….., dat laatste is mijn geheim. In de keuken ben ik de dirigent maar op de achtergrond is Peter aanwezig; hij keurt, proeft, bezorgt, stimuleert, kritiseert, adviseert, administreert, etc.”

Variërend van neutraal tot kruidig en hot & spicy. Van knoflookmosterd tot bier- en jenevermosterd. Er zijn zo’n 15 verschillende mosterdsoorten. Hieraan zijn geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen toegevoegd. Alles is van natuurlijke producten gemaakt en 100% biologisch.

Onder “&Meer” valt een groot scala aan diverse soorten mayonaise, chutneys, sauzen, piccalilly, azijndressings, thee, marinades, geleien en jams. Veel van deze lekkere producten vind je terug in onze schappen! Wij kunnen je alvast vertellen dat de kruidige ketchup van Mosterd&Meer bij ons in de winkel hard loopt en de truffelmayonaise een favoriet is van velen.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!