Naturally Granola

Tiara Marianne Nataf

NG_TiaraNataf

Wie?

Tiara Marianne Nataf en haar partner Nikos zijn echte foodies met beiden een andere achtergrond en drijfveer. Tiara groeide op in Curaçao in een familie waar super lekker eten koken altijd voorop heeft gestaan. Zo had haar vader al sinds 16-jarige leeftijd zijn eerste Pizza Food Truck in Frankrijk en heeft hij vandaag de dag nog steeds een pizzeria en een steakhouse op Curaçao. Dat Tiara ook iets met eten zou gaan doen was altijd al wel de verwachting, maar zij dacht meer dat het een restaurant zou zijn. Koken is haar passie en zij kookt alles zelf. 

Geschiedenis

Vriend Nikos is actief in de motorcross sport, dus voor hem was het erg belangrijk dat eten vooral gezond is en dat het je echt voedt en energie geeft. De zoektocht naar een lekker en gezond ontbijt startte toen Tiara en Nikos in de supermarkt alleen granola vonden die vooral lang houdbaar was, maar waarvan de hoeveelheid conserveermiddelen, suikers en E-nummers hen tegen stond. Naturally Granola is daarom geboren uit liefde. Voor elkaar, maar vooral voor écht lekker eten.

Samen zochten zij naar hun favoriete noten en ingrediënten. Gewoon hier op de Rotterdamse markt. Maar zij zochten vooral gemak, gezond en genot. Dit bleek destijds (2015) onvindbaar. Urenlang onderzoek naar de beste ingrediënten en talloze proefbaksels later waren zij het erover eens: dit moest het zijn. Het perfecte ontbijt.

Alles werd in eerste instantie met de hand gedaan, van het snijden van de nootjes, tot het stempelen van de labels. Tot Tiara door deze handarbeid een polsblessure kreeg en zij gedwongen werd hulp van buitenaf te gaan zoeken. Deze werd gevonden in de Sociale Bakkerij van Klootwijk. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en nu zij de granola voor Tiara bakken, heeft zij meer tijd om bezig te zijn met de groei van het bedrijf en het ontwikkelen van verrassende nieuwe smaken. 

De Signature smaak is de eerste batch granola die Tiara en Nikos ontwikkelden en de markt in brachten. Wat zo bijzonder is, is dat deze granola alle favoriete noten, zaden en pitten bevat zoals macadamia noten en pistachenoten. Geen enkel ander granola merk gebruikt deze noten. Toch wilden Tiara en Nikos niet inleveren op de geweldige smaak die het de Signature granola gaf. Nikos deed vervolgens onderzoek naar gezonde zoetstoffen en dadelstroop bleek een winnaar te zijn met veel vitaminen en mineralen. De Signature smaak is nog altijd de favoriete smaak van Tiara en Nikos! De andere overheerlijke en bijzondere smaken, zoals ‘Roses en Cardamon’ werden geïnspireerd door samenwerkingen met Rotterdamse chef-koks uit Tiara’s netwerk.  Wat is jouw favoriete smaak van Naturally Granola?  

Vandaag de dag is Naturally Granola de chunkiest granola die je maar kan vinden. Alleen de grote brokken eindigen in de recyclebare glazen potten en navulzakken. Dit maakt deze natuurlijke granola ook een heerlijke snack tussendoor! Voor het ‘gruis’ wat niet in de pot eindigt hebben zij een apart zakje in de aanbieding. Hiermee kan je bijvoorbeeld heerlijk schnitzels paneren of maak je met overgebleven fruit een heerlijke ‘crumble’.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!