Pineut

Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson

Wie?

Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland! Want bij Pineut willen ze inspireren. Om te maken. Te doen. Te ondernemen. Zij maken hun neuten in sociale werkomgevingen én stimuleren ze ondernemerschap waar hun ingrediënten worden verbouwd.

Geschiedenis

Hiervoor gebruiken zij de zeventien VN Sustainable Development Goals als leidraad bij hun keuzes om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Hierbij ligt hun focus op waardig werk en economische groei, het verminderen van ongelijkheid en verantwoorde consumptie en productie. Zij geloven dat goed en bevredigend werk hebben de basis is van een zelfstandiger, leuker en beter leven. Hierin blijven helaas nog te veel mensen achter, waardoor verschillen tussen armen rijk, ontwikkeld en onderontwikkeld steeds groter worden.

De mooie ingrediënten die je in de Pineut flessen terug vindt stimuleren lokaal ondernemerschap, waarbij Femke en Marlies de voorkeur geven aan een korte, transparante keten met een leefbaar loon en een eerlijke prijs voor de boer.

Het assortiment bestaat uit een scala aan glazen flessen en potjes waarmee je zelf verschillende drankjes, zoals likeur, sangria, alcoholvrij gembier, tafelwaters, cocktails, ice-tea en zomer- en winterdrankjes kan maken. Of wat dacht je van Pineut delicatessen zoals soep of mixen voor borrelbrood, cake en koek of vinaigrettes en tapas (mix voor tapenades en spreads). Allemaal vrij van conserveringsmiddelen!

Zelf maken is leuk, maar zij maken het ook nog eens heel simpel. Jij voegt alleen nog toe waar jouw Pineut fles of glazen pot om vraagt en schud deze dagelijks met een beetje liefde.
Dan nog een beetje geduld en binnen no-time geniet je van jouw eigen smaakvolle creatie!

Pineut is niet alleen leuk om zelf te doen. Het is ook nog eens een superleuk en weldoordacht cadeau die door de achterliggende gedachte meer indruk maakt dan je denkt!    

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!