RECEPTEN

Het recept van de maand

Heerlijke wraps op basis van spelt met oesterzwammen shoarma.

Dit heb je nodig (6 wraps)

  • 250 gram (volkoren) speltmeel van Graan & Zo
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie (1 el)
  • 150 ml warm water
  • 500 gram oesterzwammen van Rotterzwam
  • 2 tomaten
  • een halve komkommer

Kruidenmix voor shoarma

  • 2 el koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el peper
  • 1 el zout
  • 0,5 el chiliflakes
  • 1 el gedroogde peterselie

Knoflooksaus

  • 3 el Labneh van Luwia of hangop
  • 1 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el honing
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Een goede voorbereiding is het halve werk;-)

Als eerste meng je de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. Gebruik rauwe geperste knoflook voor een scherpe saus. Wil je een wat mildere knoflooksmaak? Pof dan eerst de knoflook 15 minuten in de oven op 150 graden.

Doe het speltmeel in een kom en voeg het zout, de olijfolie en het warme water toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg (ongeveer 3 minuten). Verdeel de deegbal in zes stukken en doe wat meel of bloem op een plank en rol de stukken deeg uit met een deegroller. Scheur van de oesterzwammen reepjes en snijd de tomaat in blokjes en de komkommer in dunne plakjes. Meng de kruiden door elkaar.

Bereiding.

Bak de oesterzwammen in olie lekker bruin in ongeveer 10 minuten. Begin met een hoog vuur en zet dat na een minuut of 4 naar half.

Na 4 minuten strooi je het kruidenmengsel over de oesterzwammen. Doe dat voorzichtig. 2 eetlepels vol, doorroeren en dan even proeven. Voeg extra kruiden toe naar smaak.

Verhit een pan zonder boter of olie en bak de wraps in 1-2 minuten per kant gaar.

Smeer in het midden van de warme wrap van links naar rechts een streep van de knoflooksaus op.

Verdeel er de oesterzwammen shoarma over en garneer met tomaat en komkommer.

Rol stevig op en snijd doormidden.

 

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

Het recept van de maand

Heerlijke wraps op basis van spelt met oesterzwammen shoarma.

Dit heb je nodig (6 wraps)

  • 250 gram (volkoren) speltmeel van Graan & Zo
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie (1 el)
  • 150 ml warm water
  • 500 gram oesterzwammen van Rotterzwam
  • 2 tomaten
  • een halve komkommer

Kruidenmix voor shoarma

  • 2 el koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el kurkuma
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el peper
  • 1 el zout
  • 0,5 el chiliflakes
  • 1 el gedroogde peterselie

Knoflooksaus

  • 3 el Labneh van Luwia of hangop
  • 1 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el honing
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Een goede voorbereiding is het halve werk;-)

Als eerste meng je de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. Gebruik rauwe geperste knoflook voor een scherpe saus. Wil je een wat mildere knoflooksmaak? Pof dan eerst de knoflook 15 minuten in de oven op 150 graden.

Doe het speltmeel in een kom en voeg het zout, de olijfolie en het warme water toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg (ongeveer 3 minuten). Verdeel de deegbal in zes stukken en doe wat meel of bloem op een plank en rol de stukken deeg uit met een deegroller. Scheur van de oesterzwammen reepjes en snijd de tomaat in blokjes en de komkommer in dunne plakjes. Meng de kruiden door elkaar.

Bereiding.

Bak de oesterzwammen in olie lekker bruin in ongeveer 10 minuten. Begin met een hoog vuur en zet dat na een minuut of 4 naar half.

Na 4 minuten strooi je het kruidenmengsel over de oesterzwammen. Doe dat voorzichtig. 2 eetlepels vol, doorroeren en dan even proeven. Voeg extra kruiden toe naar smaak.

Verhit een pan zonder boter of olie en bak de wraps in 1-2 minuten per kant gaar.

Smeer in het midden van de warme wrap van links naar rechts een streep van de knoflooksaus op.

Verdeel er de oesterzwammen shoarma over en garneer met tomaat en komkommer.

Rol stevig op en snijd doormidden.

 

Eet smakelijk.