Rotterdamsche Confituur

Stichting Social Delight

Wie?

Rotterdamsche Confituur is inmiddels bij velen al een begrip. Op 15 februari 2018 is Stichting Social Delight Rotterdamsche Confituur gestart. Bij Rotterdamsche Confituur geloven ze dat een commercieel product en sociaal ondernemen hand in hand gaat. Rotterdamsche Confituur is daarom precies dat: een Sociale Delicatesse, gemaakt door jongeren met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Om deze missie te kunnen realiseren werkt Rotterdamsche Confituur samen met scholen in het Speciaal Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en vrijwilligers uit de buurt
 

Het verhaal

Waar Rotterdamsche Confituur vooral bekend om is, zijn de originele combinaties, die de bijzondere smaak van de Confituur versterken. Zo is de smaak Peer met vijgen en pijnboompitten bijna niet meer weg te denken op een kaasplankje. Of wat dacht je van Appel met gember en citroen, Ananas met banaan en cranberry of Sinasappel met wortel en cardamom? Afhankelijk van het aanbod van vers (seizoens)fruit of het jaargetijde worden er ook specialsgemaakt. Dit zijn rijke, bijzondere smaken met een twist! De kerstspecial van vorig jaar met vijgen, dadels, walnoten en een vleugje rum is hier een mooi voorbeeld van.

Voor wie het graag simpel houdt, maken ze ook Confituur met een enkele fruitsmaak. Wat deze Confituur varianten wel allemaal gemeen hebben is dat ze worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten waaraan geen kunstmatige toevoegingen zijn toegevoegd. Het enige waarin ze afwijken is het formaat van de pot. Zo kunnen grootgebruikers hun lol op met potten van 5 liter, 500 gram of 325 gram en zijn er kleinere varianten verkrijgbaar van 220 of 100 gram. In onze schappen vind je de 325 en 220 grams potten aan in alle mogelijke Confituur smaken.

Wat is jouw favoriet?

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!