Rotterzwam

Siemen Cox en Mark Slegers

Wie?

Na het lezen van het boek ‘De Blauwe Economie’ begon het bij Siemen te kriebelen. In dat boek beschrijft Gunter Pauli 100 businesscases van dingen die je kunt doen met afval. Paddenstoelen kweken op koffiedik was de case die Siemen niet meer los liet. Daarom startte hij samen met Mark Slegers in 2013 Rotterzwam.

Het verhaal

Inmiddels is Rotterzwam een bekroond circulair concept voor het hoogwaardig hergebruik van koffiedik en de productie van oesterzwammen en snacks. Zij zijn specialist in het lokaal sluiten van kringlopen en bewustwording rondom duurzaamheid. Dit uit zich in een breed scala van overheerlijke producten zoals de oesterzwammen zelf, oesterzwammen spread en speciaal oesterzwammenbier die je in onze schappen terug vindt. De RotterZwam bitterballen, op basis van plantaardige eiwitten zijn een begrip in 010. Ook biedt RotterZwam starterkits en duurzame cadeaupakketten aan waarmee je thuis gemakkelijk zelf aan de slag kan gaan.

In 2015 volgde het idee voor BlueCity, waarvan Siemen en Mark mede-initiatiefnemers zijn. RotterZwam is inmiddels winnaar van zeven Awards en BlueCity van twee awards. Denk aan de Marketing Award van de stad Rotterdam voor aanstormend talent en de Stadslandbouw award, om er zo maar twee te noemen.

Maar wat je vast nog niet wist is dat Rotterzwam is uitgeroepen door Museum Rotterdam tot Echt Rotterdams Erfgoed. Rotterzwam is met zijn opvallende verschijning, bijzondere proposities, duurzame doelstellingen en ronduit coole naam gewoon nu al erfgoed materiaal! Deze onderscheiding vermelden zij vol trots op de Rotterzwam Growkit, die je bij ons kan kopen.

In 2018 bracht Siemen zelf een boek uit, genaamd ‘De Blauwe Revolutie’. Hierin laat Siemen zien dat elke ondernemer in vier simpele stappen zijn organisatie aantoonbaar kan verduurzamen. Daarnaast deelt hij de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd bij het opzetten van drie duurzame bedrijven. Deze lessen zijn makkelijk te vertalen naar een praktische aanpak voor een duurzame koers. Het is een must read voor alle ondernemers met duurzame ambities.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!