Spelt bakkers

Marcel Spelt

Wie?

Spelt Bakkers onderscheidt zich door het koppelen van duurzaamheid met verrassend kwalitatieve en onderscheidende broodconcepten. Hierin staan ambacht en passie voor het bakkers-vak centraal. Topproducten die je zelf thuis kan afbakken zonder toevoeging van E-nummers en andere additieven zijn de standaard binnen Spelt Bakkers.

Het verhaal

In de jaren 90 gebeurden er allerlei dingen in de bakkerswereld die de Spelt bakkers niet zinden. Veel bakkers raakten hierdoor de band met de basis kwijt. Spelt Bakkers wil juist met natuurlijkere methodes en dichter bij de bron produceren.

Daarom zijn zij 24 jaar geleden gestart met de eerste kweek van hun eigen natuurdesem. Deze natuurdesem is doorontwikkeld tot hun eigen unieke desemcultuur. In tegenstelling tot andere zuurdesems noemen zij het natuurdesem. Het desembrood van Spelt Bakkers is daarom ook niet zuur, maar heeft wel alle voordelen van natuurdesem. Door de unieke samenstellingen ervaar je een fantastisch brood met een unieke smaakervaring en een overheerlijke bite.

Een mooi voorbeeld hiervan is de befaamde Pain de Mer® waarvan Marcel Spelt werd geïnspireerd door de geur van de Oosterschelde. In dit brood wordt gezuiverd zeewater gebruikt. Alleen pure ingrediënten, Tarwemeel en Zeewater. Ook hierin is 100% natuurdesem gebruikt (geen gist) en heeft het een laag zoutgehalte. Perfect voor iedereen die vegetarisch of veganistisch leeft. Compleet vrij van E-nummers en Lactose. Pain de Mer® is dan ook een erkend streekproduct.

Verder biedt het assortiment van Spelt Bakkers Pain Nature® (bereid met vol Zeeuwse tarwebloem en een 24 uur rijsproces), groentebagels die hun kleur 100% vanuit verse groenten opdoen en waarbij No Waste wordt toegepast. In deze bagels zitten daarom veel vezels en natuurlijke mineralen. Uiteraard ook vrij van E-nummers en Lactose en gemaakt met het eigen natuurdesem. Een afleiding van Spelt Bakkers’ Pain de Mer® is Zuuver Zeeuws© wat exclusief in de horeca verkocht wordt. Zuuver Zeeuws© bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals tarwebloem, roggebloem, natuurdesem (eigen kweek) en is lactosevrij en door het gebruik van het gezuiverde zeewater natriumarm zonder smaakverlies of gemis van zout in het brood. Kom eens langs in onze winkel, dan kun je het zelf proeven. Wij maken er heerlijke kaas-tomaat tosti’s van!

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!