Sococo Coffee

Perry van Gils

SC_Perry van Gils

Wie?

SOCOCO (The Social Coffee Collective) is een initiatief van Perry van Gils, die tijdens zijn reis naar Guatemala in contact kwam en een samenwerking aanging met Danny en Madeline Perez van FamilyBondsCoffee.

Het verhaal

Veel koffie in de supermarkt is afkomstig uit landen waar voor lage lonen en lage prijzen per kilo wordt gewerkt. Koffie wordt geteeld, geoogst, gedroogd en vervoerd en bijna niemand in deze keten wordt eerlijk beloond. Het is vaak niet Fair Trade of Fairchain en al helemaal niet duurzaam.

SOCOCO maakt elke dag opnieuw bewust de beste keuzes voor milieu, mens en natuur. Fairchain begint bij een eerlijke prijs voor de koffieboeren. Op deze manier heeft iedere schakel in de keten de mogelijkheid en vrijheid om onderling kennis te delen en te innoveren. Daarnaast kiest SOCOCO steeds weer voor de meest duurzame vervoersoplossing.
De coffee cups zijn biologisch afbreekbaar en de verpakkingen zijn CO2 neutraal geproduceerd. De koffiebonen worden verpakt door mensen die een eerlijke kans verdienen op de arbeidsmarkt en zelfs de koffiedrab wordt verwerkt tot compost of een andere grondstof.
Daarnaast leidt SOCOCO mensen op om ze een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te bieden door werkleer trajecten aan te bieden waarbij gastvrijheid- en barista trainingen worden gegeven door SOCOCO Coffee.

Op deze manier wordt het gehele proces steeds meer circulair, milieuvriendelijk en sociaal gedreven. Je kan er verzekerd van zijn dat je met jouw SOCOCO kop koffie indirect bijdraagt aan de groei van de Fairchain.

De koffie van SOCOCO wordt verbouwd op de boerderij Finca Isnul van Danny en Madeline Perez. Finca Isnul is een plantage in de La Democracy in de gemeente van de befaamde Huehuetenango regio van Guatemala. Deze boerderij specialiseert zich in zorgvuldig bereide koffie van de Pacamara vari√ęteit. Heldere sappige nectarinesmaken gemengd met zoete amandeltonen dansen op je tong. De boerderij en de familie Perez hebben de hoogste onderscheidingen behaald in de koffieteelt en hebben meerdere jaren de Cup of Excellence in Guatemala gewonnen.

De koffies zijn met de hand geplukt en doorlopen een heel nauwkeurig keuringsproces. Deze intensieve bewerking en aandacht hebben ervoor gezorgd dat de koffie 86+ op een schaal van 100 werd gekeurd door de Specialty Coffee Association (SCA). SOCOCO koffie zijn geen blends, maar 100% Arabica Single Origin bonen, waarmee SOCOCO de allerbeste smaakbeleving garandeert.

Het oog voor kwaliteit, het vakmanschap en deze liefde kan je in ieder kopje koffie proeven.

Volg Ons

Wil je echt niks missen?
Ontvang onze nieuwsbrief!